Financiar

#servicii publice #detroit #faliment Detroit

Orasul Detroit, in faliment

Detroit este primul oras american mare care a declarat falimentul, conform unor documente judiciare recente.

Daca pana nu demult era un adevar motor al industriei, acum orasul Detroit si-a pierdut jumatate dintre locuitori, iar tinerii au abandonat treptat orasul.

"Locuitorii din Detroit (...) merita o foaie de parcurs care sa le permita sa iasa din spirala care ii antreneaza spre servicii publice tot mai putin performante. Declararea falimentului este unica solutie care va permite orasului Detroit sa redevina stabil si viabil", a declarat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan.

Orasul Detroit avea in anul 1950 o populatie de 1,8 milioane, insa in prezent mai are aproximativ 695.000 de locuitori. Aceasta scadere a fost cauzata de un exod masiv al intreprinderilor si de o prabusire severa a veniturilor fiscale, orasul Detroit strangand o datorie de 18,5 milioane de dolari.

Din aceasta cauza, in orasul Detroit au fost reduse si unele servicii publice. De exemplu, iluminatul a fost asigurat pe timpul noptii doar in anumite cartiere.

Sursa foto: urusafrencheyes.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea