Financiar

#indemnizatii #compensatii #lege salarizarare #salariu bugetari #sporuri bugetari #prime bugetari

O noua lege a salarizarii pentru bugetari, din 2014

Incepand cu anul 2014, Guvernul vrea sa introduca o noua lege a salarizarii care prevede ca totalul sporurilor, primelor, compensatiilor si indemnizatiilor sa fie facut astfel incat, impreuna cu salariile de baza, sa nu depaseasca cresterile salariale prevazute in fiecare an.

Astfel, salariile bugetarilor vor fi majorate prin noua lege a salarizarii incepand cu anul 2014, insa acest lucru se va face etapizat si doar pentru anumiti functionari: aceia al caror salariu de baza este mai mic decat cel care ar rezulta prin aplicarea noii legi.

"Incepand cu anul 2014 se vor acorda, etapizat, majorari salariale cu incadrare in plafoanele de cheltuieli ale bugetului general consolidat. In situatia in care, prin utilizarea valorii coeficientului I de 800 lei va rezulta un salariu de baza mai mic decat salariul de baza actual, se va mentine in plata salariul de baza actual pana cand majorarile succesive acordate vor ajunge la nivelul acestui salariu de baza.

In situatia in care, prin utilizarea valorii coeficientului I de 800 lei, va rezulta un salariu de baza mai mare decat cel detinut in prezent, se vor acoda majorari salariale anuale succesive astfel incat sa se ajunga la nivelul salariului de baza nominal prevazut de Legea-cadru, modificata", potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Sursa foto:jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea