Financiar

#energie electrica #pierderi financiare #alro slatina #ifrs

Costurile energiei electrice duc la pierderi financiare imense pentru companii

Alro Slatina, unul dintre cei mai producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a inregistrat anul trecut pierderi de 170 milioane lei, fata de un profit de 218 milioane lei in precedentul exercitiu financiar.

Una dintre marile probleme care au dus la aceste pierderi a fost reprezentata de costurile foarte mari la energia electrica. Astfel, costurile totale ale companiei au crescut anul trecut cu 26% , de la 659 de milioane de lei la 831 de milioane de lei.

"O influenta negativa semnificativa a fost determinata de un instrument financiar derivat incorporat in principalul contract de alimentare cu energie electrica, incheiat de companie, avand un tratament contabil specific in conformitate cu IFRS (n.r. - Standardele Internationale de Raportare Financiara), dar fara un efect similar asupra fluxului de numerar", se arata intr-un comunicat al companiei.

Aceste rezultate financiare sunt preliminare si nu includ posibile provizioane pentru deprecierea activelor si vor fi supuse unor clarificari privind impactul fiscal generat de tranzitia la IFRS impusa de legislatie, a precizat compania.


Sursa foto: www.mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea