Financiar

#pib #ponta #buget 2013 #eroare de calcul #cheltuieli bugetare

O eroare de calcul reduce cheltuielile bugetare cu un miliard de lei

Victor Ponta a declarat ieri la B1 TV ca, din cauza unei erori de calcul a Institutului National de Statistica privind Produsul Intern Brut, cheltuielile bugetare vor fi reduse cu aproape un miliard de lei.

In plin proces de discutii asupra adoptarii bugetului pe 2013, premierul Victor Ponta a descoperit o greseala de calcul, facuta la sfarsitul lui 2012, care afecteaza serios cheltuielile bugetare pe anul acesta.

Eroarea de calcul pe care a mentionat-o Ponta pare sa fi fost facuta de Institutul National de Statistica privind PIB-ul. Acesta a calculat 20 de miliarde de lei in plus la PIB, care acum se scad, si care inseamna cheltuieli bugetare mai mici cu aproape un miliard de lei.

Reprezentantii INS ataca insa declaratiile prim-ministrului. Ei recunosc diferentele intre cifre, dar afirma ca nu este vorba despre o greseala, ci o realitate pe care o releva datele privind evolutia PIB.

Seful Guvernului a declarat, la RTV, ca va cere astazi verificarea situatiei si ca, daca se confirma eroarea, va solicita inlocuirea conducerii INS.

Foto: Ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea