Financiar

# criza grecia #banca romaneasca #criza economica #bani

O banca uriasa se retrage din Romania! Ce se intampla cu contul tau

Banca Romaneasca, detinuta de Banca Nationala a Greciei, isi va schimba proprietarul. Odata cu aceasta tranzactie, cele 110 sucursale din Romania ar putea trece printr-un proces de transformare. Momentan nu se poate estima daca va fi vorba doar de un rebranding sau de o restructurare. 

National Bank of Greece (NBG), a doua mare banca din Grecia, este aproape de vanzarea activelor din Romania, Serbia si Cipru, pentru a finaliza planul de restructurare convenit cu autoritatile europene, a declarat marti directorul general al institutiei financiare, Leonidas Fragiadakis, transmite Reuters, citat de incont.ro.

Cumparatorul subsidiarei din Romania, care are o retea de 110 sucursale si pe care NBG o detine in totalitate, va rambursa si un imprumut de 550 de milioane de euro contractat de Banca Romaneasca de la NBG.
 
O astfel de tranzactie nu va afecta insa in prima faza pe cei care au conturi la Banca Romaneasca. Anumite schimbari s-ar putea produce doar daca noul prorpietar ar decide sa inchida sucursalele. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea