Financiar

#guvern #pfa #persoana fizica autorizata #impozit #afaceri

Numarul persoanelor fizice autorizate a crescut cu 32,6%, din cauza impozitului minim

Solutia Guvernului de a introduce impozitul minim, anuntata inca de la inceputul anului, a dezarmat mediul de afaceri si a determinat multi antreprenori sa caute solutii alternative prin care sa scape de impozitul forfetar .

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului , numarul persoanelor fizice autorizate ( PFA ) a crescut in primele cinci luni cu 32,6% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a introducerii impozitului minim, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Ioradche.

Introducerea impozitului minim si contextul economic precar au determinat 26.254 de antreprenori sa renunte la SRL-uri si sa devina PFA, numai in primele cinci luni ale acestui an, in crestere cu 32,6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand se inregistrau19.788, arata datele de la Registrul Comertului, a anuntat Gratiela Ioradche, secretar de stat in Ministerul de Finante .

Numai in primele cinci luni ale anului, numarul de insolvente in randul firmelor...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea