Financiar

#acciza #cod fiscal #modificare #biocombustibili

Noul Cod Fiscal accizeaza biocombustibilii

Guvernul a modificat din nou Codul Fiscal, noul text al acestuia fiind publicat in Monitorul Oficial din data de 1 martie, potrivit money.ro.

“In data de 1 martie a.c. a fost publicata in Monitorul Oficial nr.150 Hotararea Guvernului nr. 150 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonan?ei de urgen?a a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc”, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor.

 “Proiectul actului normativ a fost supus dezbaterii publice, conform prevederilor Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, prin publicarea pe site-ul www.mfinante.ro la sectiunea transparenta decizionala in data de 14 februarie 2011 . De asemenea, proiectul de act normativ a fost dezbatut, impreuna cu partenerii sociali, in cadrul Sedintei Comisiei de Dialog Social in data de 17 februarie a.c. La aceasta intalnire au participat reprezentanti ai confederatiilor sindicale si patronale, ai Consiliului Economic si Social si ai Departamentului pentru Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.”, se arata in acelasi comunicat.

 

Accize pentru biocombustibili

 

Noul Cod Fiscal aduce o premiera:  accizarea componentei bio din motorina si motorina. Accizarea biocombustibililor a adus deja o nou scumpire a carburantilor. Romanii au avut surpriza sa se descopere ieri preturi mai mari cu sase-opt bani pe litrul de combustibil.

 De asemenea, firmele care au platit impozitul minim cel putin un trimestru vor avea doi ani fiscali intr-unul singur.

In ceea priveste venitul rezultat in urma asocierii dintre o persoana fizica si una juridica, acesta va fi impozitat cu cota aplicata microintreprinderilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea