Financiar

#ceasuri #iahturi #alcool #fmi #impozite #taxe #accize

Noul acord cu FMI nu va duce la cresteri de taxe si impozite

Cel mai recent acord cu Fondul Monetar International nu stipuleaza mariri de taxe si impozite, a declarat premierul Victor Ponta ieri-seara. Majorari vor exista insa la accizele la alcool si la produsele de lux, iar cei care incaseaza venituri din salarii si din chirii simultan vor plati contributii la CNAS de 5,5% si pentru cele din urma.

Cresterea accizelor la alcool si la produsele de lux, ceasuri si iahturi vine ca urmare a reducerii TVA la paine. Totodata, intrucat la nivel european, toti cetatenii cu venituri platesc contributii la sanatate, prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca este necesara introducerea acestora si in cazul celor care, pe langa salariu, obtin un venit din chirii. Acestia vor achita, la randul lor, 5,5% din sumele obtinute din chirii.

Referitor la posibila crestere a taxelor pentru PFA si drepturi de autor, premierul a spus ca Acordul cu Fondul Monetar International nu include asemenea prevederi si ca acestea nu au fost luate in calcul.

Sursa foto: smallbiztrends.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea