Financiar

#raiffeisen bank #europa de est #herbert stepic

Noua banci se aliaza pentru a sprijini Europa de est si sud-est

Noua dintre cele mai importante banci din Europa s-au unit pentru a face lobby la Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana , in vederea acordarii de sprijin pentru tarile din Europa de est si sud-est.

Bancile vor cere extinderea programelor anti-criza pentru a atenua efectele blocarii pietei de credite din aceste regiuni, relateaza Financial Times.

Pe langa statele deja membre ale Uniunii Europene, grupul celor noua banci intentioneaza sa ajute si tari precum Serbia si Ucraina, care nu au sanse sa adere prea curand. Herbert Stepic , directorul executiv al bancii austriece Raiffeisen International , care a avut ideea reunirii grupului, a declarat ca este foarte important ca orice plan de actiune sa nu se limiteze doar la vestul Europei.

"Multi dintre noi ne-am luptat timp de 50 de ani sa scoatem aceste tari din comunism, iar acum au o economie libera si nu putem sa le ignoram tocmai acum, cand bate un vant extrem de rece peste regiune," a spus Stepic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea