Financiar

#modificari Prima Casa #prima casa #programul prima casa

Noi modificari in programul Prima Casa

Programul Prima Casa va suferi o serie de modificari incepand cu 2013, in vederea evitarii unor blocaje procedurale. Modificarile vor fi operate tinandu-se cont de problemele aparute in 2012 la complexul imobiliar Confort City din Capitala, cand s-a descoperit ca legislatia nu permite schimbarea locuintei deteriorate sau achizitionarea alteia tot cu ajutorul programului Prima Casa.

In noua varianta a programului, Ministerul Finantelor si finantatorul isi pot da acordul pentru schimbarea locuintei avariate in urma unor incendii sau calamitati naturale daca se dovedeste ca aceasta este improprie locuirii in urma unui risc asigurat.

Dezvoltatorul imobiliar va putea oferi la schimb o alta locuinta doar daca aceasta are o valoare cel putin egala cu valoarea creditului contractat initial.

In cazul in care se constata ca locuinta a fost grav avariata si nu mai poate fi folosita pentru locuit, beneficiarul ei va putea contracta un nou credit tot prin programul Prima Casa.

In ambele cazuri, primul pas este stingerea creditului initial prin acordarea despagubirii de catre asigurator. Ulterior, se va trece la schimbarea imobilului sau contractarea unui alt credit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea