Financiar

#cladiri #constanta #masini #terenuri #taxe si impozite #plata anticipata

Nivelul taxelor si impozitelor platite de bucuresteni va ramane la fel in 2013

Locuitorii Capitalei vor plati anul viitor taxe si impozite locale egale cu cele din 2012, se arata in proiectul de hotarare aprobat marti de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB). Bucurestenii care vor achita anticipat, pana la data de 31 martie 2013, impozitele pe terenuri, cladiri si mijloacele de transport urmeaza sa beneficieze de o reducere de 10% din totalul sumei datorate.

In conditiile in care plata impozitelor si taxelor se va face dupa data-limita, contribuabilii vor fi obligati sa plateasca penalitati de intarziere.

Decizia CGMB vine dupa ce saptamana trecuta Guvernul a adoptat o hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16.05%. Premierul Victor Ponta a tinut sa precizeze atunci ca Executivul nu poate decat sa comunice autoritatilor locale rata cumulata a inflatiei, insa nu poate decide nivelul taxelor, acesta fiind atributul consiliilor locale.

Sursa foto: politicalocala.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea