Financiar

#prima casa #guvern #banci #constructori #ministru

Nita crede ca finantele nu vor reduce TVA-ul la constructiile de locuinte pentru "Prima Casa"

"Este putin probabil ca ministerul de finante sa reduca TVA-ul la constructiile de locuinte pentru proiectul Prima Casa, de la 19% la 5%, asa cum au cerut reprezentantii constructorilor", a spus miercuri ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita . El a explicat ca "reducerea de TVA a fost adotata si in alte state precum Italia, mai ales la constructiile de locuinte, dar in momentul de fata, Ministerul de Finante nu poate sa faca acest lucru, mai ales ca sunt si constrangerile acordului cu FMI".

Ministrul IMM-urilor a adaugat ca al doilea element pe care reprezentantii constructorilor l-au solicitat a fost acela ca programul sa se adreseze numai constructiilor noi.

"Sigur majoritatea constructorilor a subliniat ca acest program trebuie sa se adreseze constructilor noi si nu pietei care exista in momentul de fata. Noi credem ca acest program ar fi bine sa prinda si o partea a celor care au dezvoltat afaceri imobiliare mari si care nu au fost valorificate si evident, sa mearga in continuare si pe construirea de locuinte", a mai spus ministrul IMM-urilor, citat de NewsIn.

Acesta a subliniat ca este necesar ca Ministerul de Finante si sistemul bancar , impreuna cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, sa ajunga la o intelegere. "La dobanzile practicate in momentul de fata de catre bancile comerciale, intre 15 si 20% , este complicat sa faci un asemenea proiect", a comentat Constantin Nita.

O alta necunoscuta a acestui program este aceea legata de acoperirea diferentelor dintre comisioanele percepute de Fondul de Garantare si dobanzile pe care trebuie sa le plateasca pentru cele 100 de milioane de euro imprumutate din piata, care constituie resursele financiare prin care vor fi acordate garantiile persoanelor fizice care vor achizitiona prima casa.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea