Financiar

#mugur isarescu #datorii #stat #firme private

Neplata datoriilor statului catre firmele private, cauza principala a recesiunii

Mugur Isarescu , guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, este de parere ca datoriile acumulate de stat catre firmele private reprezinta una dintre cauzele pentru care statul roman se confrunta recesiunea si inflatia, scrie gandul.info.

Isarescu sustine ca statul da un exemplu prost prin faptul ca nu-si plateste datoriile catre firme.  "Arieratele sunt una dintre explicatiile pentru care avem si recesiune, si inflatie inca ridicata. Oricum, este o problema majora a Romaniei pentru ca este ca o boala contagioasa, care se raspandeste si denatureaza fondul economiei de piata, care este disciplina monetara, fiscala, platile la timp", a declarat sambata Mugur Isarescu in cadrul unui seminar organizat de BNR, ARB si Alpha Bank .

Datoriile statului  catre mediul privat au ajuns la finele lunii iunie la doua miliarde de lei, aproape dublu fata de tinta stabilita in acordul cu FMI pentru jumatatea anului, de 1,09 miliarde lei, cresterea fata de luna martie fiind de 240 milioane lei, potrivit romanialibera.ro. Platile restante ale statului catre companii s-au redus anul acesta cu doar 500 milioane de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea