Financiar

#curs valutar #euro #tranzactii #dobanzi bancare

Moneda nationala s-a apreciat la 3,78 lei/euro

Moneda nationala s-a apreciat semnificativ in primele tranzactii de vineri, cu cinci bani pana in apropiere de 3,78 lei/euro, in ton cu evolutia monedelor din regiune, dar si in conditiile cresterii cererii de lei pe piata locala , care anticipeaza pentru luni dobanzi de 15-20% in piata monetara .

"Este o apreciere pe fondul imbunatatirii sentimentului regional si vanzarilor de valuta, din cauza anticiparii unor dobanzi mari in piata monetara incepand de luni. Este o cerere de lei si dinspre segmentul corporate, deci este greu de spus in ce masura e vorba de speculanti", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Luni incepe noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii ale bancilor comerciale, in care intra in vigoare micsorarea rezervelor minime la pasivele in lei de la 20% la 18%, decizie care, potrivit analistilor, elibereaza in piata circa 2 miliarde lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea