Financiar

#taxe impozite 2009 #modificare codul fiscal #modificari impozite 2009

Modificari de taxe si impozite de la 1 ianuarie 2009

Nivelul de impozitare a microintreprinderilor va creste, incepand cu 1 ianuarie 2009, de la 2,5% la 3% din venituri, ca urmare a unor modificari efectuate in Codul Fiscal.

Printre noile prevederi se regaseste si posibilitatea ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa cesioneze creantele pe care le are de recuperat de la contribuabili catre terte persoane, informeaza Evenimentul Zilei.

Tot la capitolul taxe si impozite , incepand cu prima zi a anului viitor, persoanele care isi vor pastra banii in depozite bancare nu vor mai plati niciun impozit pentru acestea.

Vor fi scutite de impozit si castigurile obtinute din tranzactionarea actiunilor detinute in companii romanesti , in timp ce persoanele fizice si firmele care isi platesc obligatiile financiare catre stat cu cel putin zece zile inainte de termenul stabilit vor beneficia de o reducere de 5% din suma datorata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea