Financiar

# modificare cod fiscal #cod fiscal #impozit anual

Modificare a Codului Fiscal: Investitorii la Bursa scapa de platile trimestriale

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, postat la inceputul saptamanii pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), vine in sprijinul persoanelor care obtin castiguri pe piata de capital.

Astfel, documentul prevede eliminarea obligativitatii acestora de determinare a castigului net trimestrial / pierderii nete trimestriale din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare cazul societatilor inchise.

De asemenea, investitorii la Bursa nu vor mai fi obligati sa calculeze si sa vireze impozitul reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil, pe baza declaratiei de impunere trimestriala.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal mai contine si ale masuri importante. Astfel, pragul afacerilor peste care se plateste TVA va creste la 65.000 euro, limitarea dreptului de deducere a TVA la achizitia de vehicule, in unele situatii, va fi eliminata, iar pacura va fi marcata si colorata, pentru reducerea evaziunii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea