Financiar

#ministrul transporturilor #cfr calatori #privatizare cfr

Ministrul Transporturilor vrea privatizarea CFR

Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor, considera ca statul nu este un bun gestionar al CFR Calatori. Astfel, compania trebuie sa beneficieze de un management privat sau sa fie concesionata.

"Nu stiu cum se intampla, dar toate zonele, toate cursele care sunt operate de operatorii privati devin brusc rentabile, doar cele operate de Compania CFR Calatori, operate doar de stat, sunt nerentabile. Si chiar daca dam portiuni unui operator privat, care inainte din graficul CFR era foarte prost, brusc devine rentabil.

Privatizarea este cea mai buna solutie. Intotdeauna am fost de parere ca statul se misca in economie cu gratia unui elefant in magazinul de portelan. Solutia este ori un management privat la CFR Calatori, ori vanzarea unui pachet de 20-30 la suta din actiuni, ori concesionarea", a declarat Ovidiu Silaghi.

In urma cu doua saptamani, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, declara ca primul manager privat al unei companii de stat va fi numit pana la sfarsitul lunii iunie, fara sa precizeze la ce societate se refera.

Totodata, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, declara ca Guvernul intentioneaza sa numeasca directori din mediul privat la mai multe companii decat s-a agreat cu Fondul Monetar International (FMI).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea