Financiar

#servicii #restaurante #impozit #ministru #pensiuni #spalatorii

Ministrul delegat pentru IMM-uri: Impozitul forfetar va viza doar unele servicii

Impozitul forfetar, daca se va aplica, va viza doar unele domenii, a anuntat ieri Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri. Ea a explicat ca domeniile vizate de acest impozit vor fi hotelurile, pensiunile, restaurantele, saloanele si spalatoriile auto, iar valoarea sa urmeaza sa fie stabilita dupa o discutie in prealabil cu reprezentantii patronatelor de profil.

Maria Grapini a tinut sa precizeze ca impozitul forfetar pentru care se face in acest moment analiza si studiul de impact nu este impozitul minim de aplicat de Guvernul Boc.

"Impozitul forfetar nu se va aplica, daca se va introduce, decat anumitor categorii de servicii (pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de incaltaminte etc), la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator, si pentru stat (ca sa verifice si sa controleze fiecare locatie)", a declarat ministrul.

Impozitul va diferi de la un serviciu la altul si va fi calculat in functie de mai multi indicatori relevanti: capacitatea locatiei, calitatea acesteia si tarifele medii adecvate locatiei.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea