Financiar

#declaratie de venit #taxe #impozite

Ministerul Muncii nu amendeaza declaratiile de venit din drepturi de autor nedepuse la timp

Ministrul Muncii, Mihai Seitan , a anuntat miercuri ca persoanele care nu reusesc sa isi depuna la timp declaratiile de venit din drepturi de autor nu vor fi penalizate si ca documentele pot fi depuse toata saptamana, anunta The Money Channel, citat de NewsIn.


Ministrul a precizat ca penalitatile prevazute in lege sunt pentru cei de rea- credinta , iar pana cand intregul sistem nu se va pune la punct, oamenii nu vor fi amendati.

"Este normal ca prima oara cand se fac astfel de declaratii oamenii sa nu fie foarte siguri pe ce se completeaza. Toata saptamana aceasta pot sa-si depuna aceste declaratii fara niciun fel de problema, probabil si dupa aceea, pana cand totul o sa intre intr-un normal.

Penalizarile nu sunt facute ca sa dam in oameni, penalizarile sunt facute pentru momentul in care, dupa ce sistemul se pune la punct, se constata rea-credinta si faptul ca oamenii nu-si continua activitatea", a spus acesta.

In ceea ce priveste cozile de la ghisee, Seitan a declarat ca s-a creat o falsa isterie si ca aglomeratia este normala in aceasta perioada, intrucat si firmele isi platesc darile la stat. In toata aceasta perioada, programul va fi prelungit pana la orele 18-19.

Seitan mai precizeaza si ca sistemul este pus la punct, iar lucrurile sunt sub control.

Ministrul a declarat ca exista conturi pentru plata contributiilor sociale si ca probleme sunt in privinta depunerii declaratiilor de venit intrucat orice declaratie care intra in sistem trebuie facuta manual pentru ca este nevoie de semnatura , iar pentru persoanele fizice nu exista deocamdata coduri care sa permita semnatura electronica .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea