Financiar

Ministerul Finantelor taie taxele pe lux

Accizele pentru lux vor fi eliminate din 2010. Guvernul a decis ca de la anul, cei care isi cumpara produse de lux sa nu mai plateasca la fel de mult ca pana acum. De la 1 ianuarie vor creste insa accizele pentru tutun, alcool si carburant, ceea ce va duce la scumpiri ale unor produse consumate zilnic de catre romani.

Accizele pentru produsele de lux, precum confectiile de blanuri naturale, bijuterii, parfumuri, arme de vanatoare vor fi eliminate din 2010, printr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, noteaza Gandul.

Codul Fiscal prevede ca aceste taxe reprezinta cote procentuale, care contribuie la pretul final al produselor. Astfel, pentru confectiile din blanuri naturale (cu exceptia celor de oaie, capra) acciza este in prezent de 45%, pentru articolele din cristal este de 15%, bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor au o taxa de 10%.

In acest timp, armele obisnuite si armele de vanatoare, altele decat cele de uz militar sunt accizate cu 100%. Parfumurile au accize de 35%, apa de parfum - 25%, apa de toaleta - 15%, in timp ce apa de colonie are o acciza de 10%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea