Financiar

#irigatii #fonduri #guvern

Ministerul de Finante nu a aprobat OUG pentru irigatii

Proiectul de Ordonanta de Urgenta propus de Ministerul Agriculturii privind prelungirea termenului de incheiere a contractelor de irigatii pana la 20 iulie, in scopul irigarii a inca 200.000 hectare, nu a primit avizul Ministerului Finantelor. Reprezentantii Directiei Generale pentru Imbunatatiri Funciare considera ca Ministerul "nu vede parjolul care este afara", de vreme ce a refuzat suplimentarea suprafetei irigabile, si spun ca deocamdata nu se mai poate face nimic.

Ministerul de Finante "nu vede parjolul care este afara", considera reprezentantii din Ministerul Agriculturii, dupa ce MFP a refuzat sa semneze proiectul de OUG privind suplimentarea suprafetei irigabile cu inca 200.000 hectare.
 
" Ministerul Finantelor Publice nu a semnat proiectul de Ordonanta de Urgenta, iar cele 200.000 de hectare nu mai sunt luate in calcul. Deocamdata nu se mai poate face nimic. Probabil cand vine Guvernul din vacanta, poate sa-l faca, pentru ca acest termen e incheiere a contractelor de irigatii se poate modifica", a declarat pentru NewsIn, directorul general al Directiei Generale pentru Imbunatatiri Funciare si Fond Funciar din cadrul Ministerului Agriculturii, Valentin Apostol.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, declara in luna mai ca a fost aprobata suplimentarea suprafetei ce poate fi irigata cu 200.000 de hectare, acesta ajungand la un total de 760.000 de hectare, in anul 2009.

Potrivit lui Apostol, Ministerul Agriculturii a facut toate eforturile ca OUG sa fie adoptata si nu intelege de ce Ministerul Finantelor Publice nu a vrut sa semneze aceasta ordonanta.

"Noi am incercat, am facut proiectul, Guvernul l-a semnat, dar daca MFP nu a vrut sa semeneze, sa spuna ei de ce nu au facut-o. Ei nu vad parjolul care este afara", a spus Apostol.

Ministerul de resort intentiona sa prelungeasca termenul pentru incheierea contractelor de irigatii pana la 10 iulie, pentru a permite mai multor utilizatori de apa sa incheie contracte si astfel suprafata irigabila din acest an sa fie majorata cu 200.000 de hectare. Ulterior, termenul a fost modificat pentru 20 iulie, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta, publicat pe site-ul MAPDR la inceputul lunii iunie.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea