Financiar

#medicamente #scumpire #curs valutar

Medicamentele se scumpesc de la 1 aprilie cu maximum 6%

Pretul medicamentelor creste de la 1 aprilie cu cel mult 6%, fiind actualizat in functie de cursul valutar utilizat in bugetul pe acest an pentru toate produsele existente in catalogul national, care a fost stabilit la 4,25 de lei pentru un euro, in loc de patru lei in 2009.

Actualizarea preturilor de producator, in lei, pentru toate medicamentele existente in Catalogul National al Medicamentului (CANAMED) se face anual in luna aprilie, in functie de cursul valutar utilizat in alcatuirea bugetului pentru anul in curs, precizeaza Mediafax.

Astfel, in acest an pretul medicamentelor este calculat in functie de un curs valutar de 4,25 lei pentru un euro, cat este utilizat in alcatuirea bugetului pe 2010.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila , declara, la inceputul lunii februarie, ca majoritatea medicamentelor sunt importate si platite in euro, iar preturile vor fi calculate la un curs de 4,25 lei, in locul celui de patru lei folosit pana in 1 aprilie.

Guvernul a aprobat, miercuri, noul contract-cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2010, care prevede ca din iulie va fi stabilita o noua metodologie de calcul pentru pretul de referinta al medicamentelor.

Ministrul Sanatatii a anuntat, dupa sedinta de Guvern, ca noua metodologie va fi aplicata din 1 iulie, iar pana atunci va fi pastrat acelasi Pret de referinta pentru medicamentele compensate si gratuite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea