Financiar

#marea britanie #frig #pierderi economie

Marea Britanie va pierde 1,2 miliarde de lire sterline din cauza frigului

Economia britanica ar putea suferi pierderi de 1,2 miliarde de lire sterline din cauza vremii deosebit de reci din ultima perioada. Federatia Intreprinderilor Mici din Marea Britanie a estimat ca unul din cinci angajati nu a ajuns la serviciu, multe magazine si banci fiind inchise din acest motiv, scrie The Guardian.

Federatia a calculat ca pierderile se vor ridica la 1,2 miliarde de lire sterline, din cauza absentei a aproximativ 20% din forta de munca , pe baza pierderilor inregistrate intr-o zi de sarbatoare oficiala, de 6 miliarde de lire sterline. Potrivit analistilor, daca vremea rece continua, intre 2.000 - 3.000 de companii ar putea declara faliment in primul trimestru al acestui an.

Totusi, analistii sunt de parere ca aceste sume vor fi atenuate prin folosirea Internetului, multi dintre angajati avand posibilitatea de a lucra de acasa. De asemenea, in perioadele reci, creste consumul de energie termica , dar si rata cumparaturilor efectuate online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea