Financiar

#bani #cumparare #europa #manager

Managerii romani au cea mai mare putere de cumparare din Europa

Romania este pe primul loc la nivel european si pe locul sase in randul a 56 de tari in ceea ce priveste puterea de cumparare a managerilor, dar si la capitolul diferenta intre salariile top managementului si a functiilor administrative, arata un studiu realizat de firma de consultanta www .acasa.ro/hay" title="hay">Hay Group.

Tara noastra a realizat un real progres in acest sens, dupa ce, in 2008, s-a plasat pe locul opt la nivel mondial in ceea ce priveste puterea de cumparare managerilor.

"Pentru cel de-al doilea an consecutiv Romania se afla in primele zece tari din lume si pe locul 1 in Europa in ceea ce priveste puterea de cumparare a managerilor, dar si a diferentei intre salariile top managementului si a functiilor administrative.

Aceasta pozitionare nu ne-a surprins si se explica prin taxa unica de 16%, mult mai mica decat in tarile din Europa de Vest, dar si de costul vietii mai scazut din Romania comparativ cu a tarilor din Europa Centrala", a declarat Alina Popescu, reward manager in cadrul Hay Group Romania, citata de Capital...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea