Financiar

# coronavirus malluri #siguranta malluri #malluri

Mall-urile investesc jumatate de milion de euro pentru siguranta

Proprietarii centrelor comerciale din Romania se pregatesc sa isi redeschida centrele comerciale dupa 15 iunie, dar cu reguli de siguranta si distantare sociala pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

Potrivit consultantilor Colliers International, investitiile in toate echipamentele, consumabilele si personalul necesar pentru implementarea acestor masuri depasesc jumatate de milion de euro pentru centrele comerciale mari.

Cumparatorii sunt asteptati sa isi reia obiceiurile pre-pandemice treptat, iar traficul in mall-uri ar putea reveni la normal in perioada Craciunului.

Retailerii nealimentari s-au numarat printre cei mai afectati de masurile luate in timpul starii de urgenta din Romania. Inchiderea centrelor comerciale a determinat chiriasii cu amanuntul sa isi revizuiasca asteptarile de venituri pentru acest an, 45% asteptand o scadere de peste 30% si 39% asteptarea unei scaderi de pana la 30%, dupa cum arata un studiu realizat in martie de divizia de vanzare cu amanuntul a Colliers International intre 84 de chiriasi si 21 de proprietari in sectorul de retail din Romania.

Cu toate acestea, chiriasii se bazeaza pe lunile de vara pentru a incepe sa recupereze pierderile acumulate in perioada in care magazinele au fost inchise, chiar si in contextul unui numar estimat de vizitatori la jumatatea nivelului din perioadele obisnuite. Potrivit Colliers International, se asteapta ca traficul va creste in urmatoarea perioada si ar putea reveni la normal in decembrie.

„Redeschiderea centrelor comerciale incepand cu 15 iunie este binevenita de proprietarii de centre comerciale si chiriasi, care se asteapta sa inceapa recuperarea din perioada de inactivitate, chiar daca intr-un ritm nu foarte rapid, avand in vedere ca vizitatorii isi vor relua treptat obiceiurile pre-pandemice. Pentru siguranta cumparatorilor, a mall-urilor si a centrelor comerciale au luat toate masurile de siguranta necesare in aceasta perioada si au stabilit proceduri clare pentru dezinfectarea zonelor comune si asigurarea distantarii sociale, iar multi comercianti vor veni, de asemenea, cu masuri suplimentare in spatiile proprii”, a spus Simina Niculita, partener si sef al agentiei de retail la Colliers International.

Lista masurilor luate de marile centre comerciale in toate orasele, dar in special in Bucuresti, cuprinde porti sau camere speciale prin care poate fi masurata temperatura corporala a vizitatorilor, sau sisteme de monitorizare a numarului total de vizitatori in orice moment din centru, pentru a limita accesul altor vizitatori atunci cand este maxim limita stabilita de autoritati este atinsa. Centrele comerciale sunt, de asemenea, gata sa dezinfecteze in mod regulat zonele comune si scarile rulante cu substante specializate sau lampi UV. Acestea vor oferi dispozitivelor dezinfectante vizitatorilor si, ca o masura suplimentara, vor opta pentru introducerea aerului proaspat din exterior in loc de procedurile anterioare de recirculare a aerului in centru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea