Financiar

#penalitati taxe #reduceri taxe #taxe si impozite #taxe

Maine, ultima zi de plata a impozitelor cu reducere. Incep penalizarile!

Contribuabilii care isi achita taxele si impozitele la timp mai pot beneficia doar pana maine, 31 martie, de reducerile si bonificatiile oferite pentru plata integrala a acestora, urmand ca dupa data de 1 aprilie sa fie penalizati in cazul neachitarii primei transe de 50% din dari.

Conform legii, exista doua termene pentru achitarea taxelor anuale, mai exact primul termen - la 31 martie, pana cand trebuie platit 50% din taxe, si al doilea termen - la 30 septembrie, pana cand trebuie platit restul de 50%. Oricare dintre cele doua termene aduce penalizari zilnice in cazul in care nu s-a platit la timp.

Daca contribuabilul isi achita in avans integral taxele anuale pentru 2015 pana la data de 31 martie, beneficiaza de reducere in functie de orasul in care are domiciliul. Reducerile variaza intre 5-10% pentru provincie si sunt in valoare de 10% pentru Capitala. Bonificatii au fost stabilite de catre consiliile judetene din intreaga tara si in unele locuri variaza in functie de natura fizica sau juridica a platitorului.

In Bucuresti, oficialitatile se straduiesc sa le ofere sansa cat mai multor platitori sa profite de aceste reduceri prin prelungirea programului de lucru. De exemplu, Sectorul 4 din Capitala va avea maine program prelungit, pana la ora 18:00.

Contribuabilii isi pot plati si online taxele, prin intermediul site-uluighiseul.ro, unde vor beneficia, de asemenea, de aceste reduceri, pana la finalul zilei de maine.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea