Financiar

#mai #masina #ue

MAI: acte suplimentare la inmatricularea masinilor cumparate din UE

Persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si care solicita inmatricularea unui mijloc de transport cumparat intracomunitar vor trebui sa prezinte Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor documente suplimentare, conform unui ordin MAI supus dezbaterii publice, citat de Mediafax. 


Proiectul de ordin a fost emis de ministrul Administratiei si Internelor si de cel al Finantelor Publice si este supus dezbaterii publice pana in 9 august, potrivit site-ului Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Conform documentului citat, la alineatul 1 al articolului 7 din Ordinul 1501/2006 al MAI se adauga alte doua paragrafe.

Primul indica faptul ca, in cazul in care solicitantul cumpara un mijloc de transport intracomunitar, serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent verifica, pe cale informatica, daca persoana respectiva este inregistrata in scopuri de TVA, situatie in care nu mai este necesara prezentarea altor documente decat cele deja mentionate in actul normativ.

"Verificarea pe cale informatica se realizeaza in conditii stabilite prin protocol incheiat intre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala din cadrul Ministerului Finantelor Publice", mai arata proiectul de ordin.

Daca persoana care a realizat achizitia intracomunitara a mijlocului de transport si solicita inmatricularea acestuia nu este inregistrata in scopuri de TVA, pe langa documentele prevazute la alineatul 1 al articolului 7, aceasta trebuie sa depuna, dupa caz, fie formularul "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", prevazut in anexa 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1128/2009, daca mijlocul de transport este nou, fie formularul "Certificat", prevazut in anexa 2 la Ordinul presedintelui ANAF nr.1128/2009, daca mijlocul de transport nu este nou.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea