Financiar

#litoral #atractie #sejur

Litoralul romanesc devine tot mai atractiv

Numarul turistilor de pe litoral a crescut in acest an cu cel putin 15% fata de 2007, estimeaza reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Potrivit lui Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al euro . In acest context, Badulescu spune ca tot mai multi romani prefera serviciile hoteliere in detrimentul celor oferite de particulari .

"Litoralul este atractiv, tinand cont ca a si inregistrat o crestere fata de anul precedent, estimata chiar la 15%. Va ramane de vazut la finalul sezonului. Dar litoralul in perioada acesat este plin. Numai pe litoral am inregistrat o cifra de afaceri, facand un calcul cat ar costa un pachet mediu, de circa 350 de milioane de euro", a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant ANAT.

Hotelurile de pe litoral devin tot mai atractive in detrimentul particularilor, spun autoritatile.

"Oamenii au tot mai mare incredere in hoteluri , in structuri de cazare autorizate. Incepe sa treaca perioada particularilor, care sunt in continuare cu cheile in mana dar nu mai au acelasi succes ca si in anii precedenti", a mai spus Badulescu.

Preturile destul de ridicate de pe litoralul romanesc au si o explicatie.

"Hotelierii au preturi mari pentru ca sezonul este destul de scurt si ei trebuie sa castige in 3 luni cat pentru un an.

Bulgarii au si sezonul mai lung si au si mult mai multe hoteluri. La ei concurenta este mult mai mare", a explicat acesta.

Insa, diferentele dintre raportul calitate/pret intre Romania si Bulgaria par sa se mai reduca.

"Nu-i chiar asa de mare diferenta de pret. La bulgari insa raportul calitate/pret poate este mai bun. Deja exista si la noi hoteluri de 5 stele si pe segmentul All Inclusive preturile sunt chiar mai ieftine cu 20-30 de euro, dar noi avem numai doua astfel de hoteluri in vreme ce bulgarii au cu zecile", a tinut sa precizeze reprezentantul ANAT.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea