Financiar

#anagajat cheie #costuri #companii #pierderi #post

Lipsa angajatilor-cheie poate crea costuri suplimentare companiei

Programele de revizuire a cheltuielilor aplicate de majoritatea companiilor in scopul economisirii bugetului, par sa nu fie cel mai inteligent pas de supravietuire pe vreme de criza . Ca urmare, antreprenorii care se grabesc sa reduca personalul pentru a evita platile suplimentare, s-ar putea confrunta, din contra, cu pierderi generate de performanta slaba sau lipsa angajatilor-cheie, potrivit Salveson Stetson Group. Pe de alta parte, limitarea reducerilor de personal, atunci cand acestea sunt necesare, poate fi una dintre greselile facute de companii.

Companiile risca sa piarda investitiile facute daca vor recurge la planuri de  management din cauza presiunii de reducere a costurilor deoarece, lipsa angajatilor performanti ar putea genera pierderi iar costurile implicate risca sa nu fie recuperate, potrivit Salveson Stetson Group, firma americana de executive search.

"Daca o pozitie de director de vanzari se elibereaza si niciun specialist nu este recrutat pentru a o acoperi, firma va economisi 250.000 de dolari pe an, reprezentand salariul si beneficiile, dar risca sa piarda contracte importante", spune John Salveson, director in cadrul Salveson Stetson Group, potrivit Business Standard.

"Uneori, companiile sunt nevoite sa revina asupra deciziei si sa treaca la o a doua etapa de disponibilizari , ceea ce are un impact deosebit de neplacut asupra moralului angajatilor", explica Salveson.

Un alt risc este legat de reducerea atat de severa a numarului de angajati...

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea