Financiar

#curs de schimb #schimb #curs #euro #leu

Leul stagneaza la 4,2150 unitati pentru un euro

Cursul de referinta afisat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a oprit la 4,2138 lei per euro, cu 0,03% mai scazut decat cel de joi, in conditiile in care leul a stagnat pe piata interbancara in apropiere de 4,2150 lei per euro, in vreme ce monedele din regiune au pierdut circa 0,7% fata de moneda europeana .

In prima parte a zilei, cursul leului a stagnat la 4,2150 lei/euro, urmand ca dupa-amiaza leul sa se aprecieze usor pana la 4,2138 lei/euro. La finalul sedintei, bancile cumparau un euro cu 4,2120 lei si il vindeau cu 4,2160 lei.

"Cursul leului a stagnat, probabil, ca urmare a fricii de interventie a BNR. Piata a observat ca, atat timp cat banca centrala are rezerve suficiente, va incerca sa tina cursul in apropierea nivelului actual", a declarat, pentru NewsIn, Ciprian Mihai, sef departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Fata de moneda americana, cursul de referinta anuntat de BNR a urcat cu aproape 2 bani (0,65%), pana la 3,0334 lei/dolari, de la nivelul de joi, de 3,0138 lei/dolar, pe piata internationala fiind cotat la 1,3893 dolari per euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea