Financiar

#curs valutar #depreciere leu #nivel euro

Leul se apreciaza: euro a ajuns la pragul de 3,95 lei/euro

Leul se apreciaza usor, in apropierea nivelului de 3,95 lei/euro, dupa o depreciere cu 2 bani in primele tranzactii , pe o piata destul de linistita, in asteptarea masurilor pe care le va lua noul guvern la inceputul lui 2009 si decorelat de restul monedelor emergente din regiune.

"Piata este destul de linistita momentan, depinde ce se va intampla in perioada urmatoare, de masurile pe care le va lua noul guvern, de increderea pe care o va inspira investitorilor", a spus, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica Florin Constantinescu.

Leul a deschis sedinta valutara sub nivelul de marti seara, la 3,9425 lei/euro si a pierdut constant teren in primele tranzactii ale zilei pana la 3,9653 lei/euro, dupa care a intrat pe o usoara tendinta de apreciere .

La 10:30, bancile cumparau un euro cu 3,9590 lei si il vindeau cu 3,9660 lei. In regiune, zlotul polonez s-a apreciat de la 4,1010 la 4,0950 unitati/euro, in timp ce forintul a oscilat puternic in intervalul 263,4 si 264,7 unitati/euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea