Financiar

#leu #curs de schimb #curs valutar #moneda

Leul s-a apreciat usor, pana la un curs de 4,1529 lei/euro

Cursul de referinta afisat marti de Banca Nationala a Romaniei indica o usoara crestere a monedei nationale fata de euro, pana la 4,1529 lei pentru un euro, dupa doua zile in care a pierdut teren. Banca centrala afisase luni un curs de referinta de 4,1560 lei/euro, in crestere fata de nivelul de vineri, de 4,1380 lei/euro.

O usoara apreciere a fost inregistrata si de dolarul american, BNR afisand un curs de 3,0428 lei/ dolar , fata de nivelul de luni, de 3,0589 lei/dolar.

Citi estimeaza ca leul se va aprecia pana la 3,95 lei/euro

Citi a revizuit in scadere estimarile privind cursul de schimb la finele acestui an, de la 4,2 lei/euro la 3,95 lei/euro. Citi anticipeaza ca moneda nationala se va aprecia pana la o paritate de circa 4,1 lei/euro in iunie si la 4 lei/euro la sfarsitul primelor noua luni.

"Vrem sa subliniem ca si consimtirea BNR pentru relaxarea mai agresiva a politicii monetare ar putea influenta leul", se arata intr-un raport al Citi, citat de Mediafax.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea