Financiar

#fmi #leu #curs valutar #euro #dolar

Leul s-a apreciat pana la 4,1281 lei pentru un euro

Finalul saptamanii gaseste leul in euro , o parte din imprumutul pe care tara noastra l-a luat de la FMI. 

Astfel, aseara cursul de schimb a ajuns la 4,1281 lei pentru un euro, in scadere cu 0,0357 unitati fata de ziua anterioara, in timp ce dolarul a fost cotat la 3,1007 lei, tot in scadere, cu 0,028 unitati fata de sedinta precedenta. Tot in sedinta de ieri a BNR pretul gramului de aur a ajuns la 90,9675 lei, in crestere cu 0,1227 fata de ziua anterioara.

Ieri, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a anuntat ca varful presiunilor asupra leului a trecut, dupa intrarea in conturile BNR a unei parti din imprumutul contractat de tara noastra de la FMI. Cele 5 miliarde de euro care au ajuns in tara au fost dedicate apararii cursului de schimb, respectiv intaririi leului, care scazuse in ultima perioada. In plus, dobanda-cheie a fost redusa cu 0,5 puncte procentuale.

Conform Business Standard, analistii de pe piata financiara merg dincolo de mesajul guvernatorului, spunand ca nu este exclus momentul unui leu cotat sub patru unitati pe euro, varianta respinsa insa de sefii de companii si de proprietarii de afaceri, care au fost puternic loviti pana acum nu doar de criza, ci si de taisul deprecierii leului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea