Financiar

#cas #valentin lazea #pensii_private

Lazea: Oamenii trebuie sa inceteze sa mai astepte salvarea din exterior

Fiecare cetatean trebuie sa inceteze sa mai astepte salvarea din exterior , de exemplu de la Guvern, FMI sau Uniunea Europeana, proces care ar insemna maturizarea si responsabilizarea indivizilor, a declarat -sef al BNR, , potrivit Mediafax.

"Fiecare cetatean trebuie sa inceteze a mai astepta salvarea din exterior (de la Guvern, FMI, UE, etc). Aceasta inseamna maturizarea si responsabilizarea individului", a spus Lazea la o dezbatere cu tema "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale".

El a mentionat ca aprecierea a fost facuta in nume propriu, fara sa implice BNR.

sanatate sau alte cheltuieli.

Lazea a explicat ca nivelul mai mic de CAS din Europa este completat de servicii de pensii si sanatate oferite in sistem privat.

"Solutia responsabila este ca fiecare sa-si asume raspunderea individuala pentru viitorul sau si sa suplimenteze prestatiile (insuficiente) oferite de stat, cu investitii in sisteme alternative, private, de pensii si sanatate", a concluzionat Lazea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea