Financiar

#valentin lazea #bnr #credite #rambursare #banci

Lazea: creditarea va fi reluata, dar in alte conditii

"Trebuie intarita disciplina in ceea ce priveste rambursarea creditelor , insa punerea in practica a masurilor propuse de parlamentari nu ar duce decat la un hazard moral, la nivelul intregii societati", a spus , BNR, in cadrul conferintei Anul Financiar Bancar 2009.

Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) au adus in discutie problemele cu care se confrunta sistemul bancar si sectorul economic, precum lichiditatea scazuta, cresterea dificultatilor in atragerea de finantari, dar si identificarea resurselor pentru a mentine cresterea creditarii.

"Masurile facute de unii parlamentari privind pasuirea datornicilor de catre banci nu pot fi acceptate", a declarat Valentin Lazea , economist sef BNR, in cadrul conferintei Anul Financiar Bancar 2009.

Acesta s-a aratat nemultumit de masurile propuse de Guvern in ce priveste modul in care se va desfasura rambursarea creditelor. "Trebuie intarita disciplina in ceea ce priveste , insa punerea in practica a masurilor propuse de parlamentari nu ar duce decat la un hazard moral, la nivelul intregii societati", a spus acesta.

Acesta a precizat ca sistemul bancar va trebui sa se adapteze rapid la conditiile actuale, aceasta masura putand fi realizata prin stimularea economisirii, ceea ce presupune atragerea de depozite cu dobanzi atractive, adaugand ca, in caz contrar "acestia nu si-ar mai achita ratele nici macar cei care ar putea s-o faca".

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea