Financiar

#credit #dae #romani

Jumatate dintre romanii care vor credit nu stiu ce este DAE

Majoritatea romanilor care vor sa contracteze un credit isi bazeaza deciziile pe dobanda anuala efectiva ( ), dar o treime nu stiu ce reprezinta aceasta dobanda, iar peste jumatate inteleg gresit acest indicator , potrivit unui studiu efectuat in noiembrie de Novel Research.

Conform studiului, efectuat pe un esantion de 1.023 de respondenti, 82% dintre romani sustin ca atunci cand vor sa contracteze un credit isi bazeaza deciziile pe dobanda anuala efectiva, insa 31% au declarat ca nu stiu ce este DAE si alti 52% au o intelegere gresita a acestui indicator.

Profesorul universitar Moisa Altar , formatorul unui numar important de conducatori ai institutiilor bancare romanesti, a declarat ca majoritatea romanilor au perceptia falsa ca DAE reprezinta simpla adunare procentuala a tuturor costurilor unui credit.

"DAE se foloseste pentru a compara imprumuturi cu caracteristici similare: aceeasi suma, , periodicitate a platilor sau tip de dobanda", a explicat Moisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea