Financiar

#management #companii #mediu corporatist #incredere #romani

Jumatate dintre romani au incredere in mediul corporatist

Aproape jumatate din populatia Romaniei are incredere in managementul marilor companii, nivel peste media din europa de Vest, insa sub cel din statele din centrul si estul continentului, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Gfk.

 

Indicele a fost calculat pe baza unui sondaj realizat in perioada martie – aprilie 2008 si a masurat nivelul de incredere al populatiei fata de 20 de grupuri profesionale si organizatii. Aproape 20.000 de persoane din 19 state au luat parte la acest sondaj.

Dintre romanii chestionati 46% au afirmat ca au incredere in managementul marilor companii, in timp ce nivelul mediu in vestul Europei este de 28%, iar cel din Europa Centrala si de Est este de 52%. Cei mai increzatori si optimisti respondenti sunt cei din Polonia, in proportie de 63%, urmati de turci, in proportie de 48%, si de unguri, in proportie de 47%.

Germanii nu au incredere decat in proportie de 15%

Cel mai redus grad de incredere din partea populatiei il au conducerile marilor companii din Cehia si Rusia, inregistrandu-se procente de 38%, respectiv 28%. Totodata, managementul companiilor din Europa de Vest , precum cele din Germania, nu a reusit sa atraga increderea populatiei decat in proportie de 15%, valoare mult mai mica decat cele inregistrate in regiunile de centru si de est din Europa.

Maximul de incredere din Europa de Vest a fost acordat companiilor din Spania, in proportie de 42%. Companiile din aceasta regiune au fost depasite la acest capitol chiar si de firmele din Statele Unite ale Americii, care au reusit sa atraga increderea populatiei in proportie de 34%. Per total, nivelul de incredere al populatiei in managementul companiilor la nivelul intregii Europe este de 33%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea