Financiar

#it #distribuitori #componente #calculatoare #informatice

Jumatate dintre distribuitorii IT vor disparea de pe piata in urmatorii trei ani

Doar 50% dintre distribuitorii de componente IT vor rezista in urmatorii trei ani pe piata, spun reprezentantii Asesoft Distribution , cele mai vulnerabile la faliment fiind companiile care acopera doar anumite nise de produse, explica Iulian Stanciu, directorul general al companiei. Nici distribuitorii mai puternici nu vor fi ocolite de perioada critica, astfel ca cele mai multe dintre ele se vor orienta catre parteneriate pentru a acoperi un segment cat mai larg de produse, spune managerul Asesoft.

Aproape jumatate dintre companiile de distributie din sectorul IT nu vor reusi sa traverseze cu brio urmatorii trei ani, din cauza faptului ca acestea isi limiteaza piata de desfasurare numai pentru anumite categorii de produse, in plus, producatorii aleg sa negocieze direct cu retailerii, eliminand distribuitorii, explica Iulian Stanciu, directorul Asesoft Distribution.

"In prezent, sunt aproximativ 30 de companii de distributie IT pe piata locala, unele dintre acestea fiind specializate pe anumite nise de produse. Vor rezista doar acele companii care au un business bazat pe eficienta. Cele orientate catre anumite nise de produse vor avea cel mai mult de suferit. Acestea pot fi insa ajutate de marii jucatori, in masura in care vor intra pe piete de nisa", a declarat Stanciu pentru Business Standard.

Pentru largirea pietei de distributie, jucatorii recurg la parteneriate

Una dintre miscarile strategice adoptate de companiilor de distributie este stabilirea de noi parteneriate, pentru a acoperi cat mai multe segmente de produse. Astfel, in ultima saptamana, trei dintre marii distribuitori au anuntat astfel de parteneriate.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea