Financiar

Jumatate dintre casele noi sunt achizitionate de speculatori

In ciuda faptului ca exista o cerere foarte mare de locuinte in Bucuresti, piata imobiliara din acest oras se confrunta cu un paradox: din 3.500 de locuinte care au fost livrate anul trecut in Capitala jumatate  sunt goale. Concret,  multe dintre aceste apartamente sunt cumparate de investitori speculativi care le scot la revanzare sau le ofera pentru inchiriere .

"Pe piata imobiliara din Bucuresti se manifesta un fenomen interesant - noile blocuri rezidentiale raman pe jumatate goale, desi exista o nevoie enorma de locuinte", se arata intr-un raport al companiei poloneze de consultanta imobiliara Reas.

Profituri din revinderea si inchirierea noilor apartamente


Realizatorii studiului apreciaza ca investitorii speculativi care au cumparat apartamentele pentru a le revinde sau pentru a le inchiria cer preturi si chirii foarte mari, asteptand astfel profituri semnificative din aceste investitii. Un exemplu este proiectul Baneasa, unde apartamentele cu doua sau trei dormitoare sunt scoase spre inchiriere la chirii de 3.500-4.000 de euro pe luna, costuri la care poate fi inchiriata o vila in aceeasi zona. Din aceste motive asteptarile investitorilor par a fi prea mari pentru piata autohtona din prezent. Dar profiturile obtinute in urma cu doi ani in Romania, cand nu era concurenta pe piata, nu mai sunt de actualitate.

Continuarea in Curierul National  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea