Financiar

#jeffrey franks #fmi #fondul monetar international #pret gaze #jeffrey franks fmi

Jeffrey Franks (FMI): Pretul gazelor va creste incepand cu a 2-a jumatate a lui 2013

Incepand cu a 2-a jumatate a anului 2013 preturile la gazele naturale pentru consumatorii casnici vor creste, astfel incat pana in 2018 tarifele sa fie la nivelul celor practicate in Uniunea Europeana, a anuntat, miercuri, Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania.

"Am convenit asupra etapei viitoare de ajustare la gazele naturale. S-au facut eforturile pentru evitarea impovararii consumatorilor casnici vulnerabili prin implementarea treptata a schimbarilor si mecanisme de protectie a consumatorilor casnici. Sunt necesare ajustari pentru eficientizarea resurselor si pentru productia energetica, a productiei de gaze, posibila numai daca se va liberaliza in urmatorii ani", a declarat Jeffrey Franks, la conferinta de la finalul celei de-a cincea misiuni FMI in Romania.

"Ajustarea va incepe in a doua parte 2013 pana in 2018. Vor exista masuri de protectie pentru consumatorii vulnerabili. Vrem ca pretul gazelor sa fi apropiat din pretul mediu din Europa, dar nu va ajunge la nivelul platit pentru importurile din Rusia", a adaugat Franks, care a mai precizat in urmatoarele luni Ministerul Muncii va crea un profil al consumatorilor vulnerabili.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea