Financiar

#iuscenko #telefon medvedev #criza gazelor

Iuscenko l-a sunat pe Medvedev

Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko l-a sunt miercuri seara pe omologul sau rus Dmitri Medvedev , pentru a-i cere sa reia livrarile de gaz care tranziteaza Ucraina catre consumatorii europeni, sistate complet miercuri, in urma unui diferend ruso-ucrainean, relateaza AFP.

"Seful statului ucrainean a declarat, intr-o conversatie telefonica avuta cu omologul sau rus Dmitri Medvedev, ca Ucraina este dispusa sa faca tot posibilul pentru a asigura tranzitul volumului de gaz furnizat de Rusia", a anuntat biroul de presa al Presedintiei ucrainene, intr-un comunicat.

Iuscenko "a propus infiintarea unei comisii formate din reprezentanti ai celor parti (implicate si conflict - n.red.) si ai unei terte parti, aceea a consumatorilor europeni, care sa analizeze cauzele acestei situatiii de criza si care sa elaboreze recomandari pentru intoarcerea imediata la regimul normal" de functionare a cailor de tranzit, potrivit aceleiasi surse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea