Financiar

#isarescu #creditare #conditii #criza financiara

Isarescu: Creditarea se va relua, dar in alte conditii

Bancile au intrat intr-o perioada de reasezare si se va relua creditarea, insa nu in aceleasi conditii ca inainte de declansarea crizei financiare, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu . "Este o perioada de reasezare, creditarea se va relua, ca au bani si vor avea bani, dar nu va fi ca inainte. (Bancherii, n.r.) o sa constate ca la dobanzile pe care cred dansii ca ar putea sa ia creditarea datorita dobanzilor de pasiv , chiar nu poti sa creditezi. Nu este usor insa acum sa coboare dobanzile de pasiv fara sa-si piarda clientii pentru care s-au batut, sunt si dansii intr-o cursa", a declarat Mugur Isarescu , in conferinta de presa la Iasi.

Isarescu a adaugat ca BNR incearca sa ofere bancilor o viziune pentru urmatorul ciclul economic care se declanseaza.

"Trebuie sa facem calculele necesare ca aceste eliberari de sume sa fie in conformitate cu acordul cu FMI, cu cel cu Uniunea Europeana si cu cel de la Viena, cu bancile. Cu alte cuvinte, eliberam resurse care sunt ale lor, dar sunt platite, acum le dam chiar dobanzi frumoase. Noi suntem generosi, le dam 3% la valuta, de asta s-au si razgandit unii bancheri sa mai ceara reducerea rezervei minime in valuta", a spus guvernatorul BNR, citat de NewsIn.

Isarescu a mai spus ca dobanzile nu pot sa mearga decat "in jos", avand in vedere actualele fundamente economice care, sustine guvernatorul BNR, merg in directia buna...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea