Financiar

#bnr #curs #euro #isarescu

Isarescu (BNR): Speram in stabilizarea cursului

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu a declarat luni ca spera la o stabilizare a cursului valutar si a pietei valutare la un nivel optim pentru inflatie si ca in ultimul timp se observa o revenire a fireasca a cursului, precizeaza NewsIn.

"Observam de asemenea si este un lucru incurajator, bun din punct de vedere al stablitatii preturilor, ca in ceea ce priveste cursul leului avem o revenire fireasca a lui.

Si speram noi in acesata perioada sa se stabilizeze nu numai piata valutara si cursul valutar la niveluri mai bine pentru inflatie, dar sa reusim sa stabilizam si sa aducem increderea si pe piata monetara in ceea ce priveste nivelul de dobanda", a declarat Mugur Isarescu.

Guvernatorul a spus ca in perioada urmatoare BNR va urmari cu vigilenta evolutiile inflatiei.

"Noi vom urmari cu vigilenta, de remarcat acest cuvant care arata din partea bancii nationale o preocupare deosebita, o anumita incordare, este obiectivul nostru principal sa asiguram stabilitatea preturilor, vom urmari modul in care actioneaza actorii in piata marfurilor", a spus Isarescu.

De asemenea, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa a declarat ca vede o revenire a nivelului cursului valutar.

"Vad ca in mare parte operatorii din piata valutara au perceput ca o dezvoltare pe termen scurt aceasta volatilitate si revenim la niveluri de curs mai putin in deplasare fata de ce stiam inainte.

Din nou, nu vreau sa discut despre nivelul de curs mai mult decat aceasta referinta pentru ca noi in continuare avem un sistem de flotare controlata, unde singura preocupare a bancii centrale ramane volatilitatea excesiva si prevenirea acesteia", a spus Popa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea