Financiar

Investitorii straini: Romania trebuie sa revina la TVA de 19%

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) considera necesara revenirea la TVA-ul de 19% si reducerea nivelului de contributii de asigurari sociale , scopul fiind imbunatatirea sistemului fiscal.

"Mediul de afaceri nu si-a dorit cresterea cotei TVA, iar recomandarea noastra este sa se revina la nivelul de 19%, deoarece incasarile la buget nu trebuie sa se axeze pe taxe .

Aceasta cota a fost stabilita peste noapte si mediul de afaceri a fost luat prin surprindere , neavand timp suficient sa se adapteze", a declarat tax partner-ul PwC, Daniel Anghel, membru in cadrul FIC.

Anghel a adaugat ca, in paralel cu revenirea cotei, ar trebui ca autoritatile sa aiba in vedere imbunatatirea procesului de colectare a taxelor si impozitelor.

Totodata, s-a recomandat ca nivelul contributiilor de asigurari sociale sa fie redus.

"Contributiile sociale se mentin ridicate in comparatie cu beneficiile pe care le aduc", se arata intr-un raport realizat de FIC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea