Financiar

#management #imobiliare #investitor

Investitorii imobiliari spera ca managerii straini sa le salveze afacerile

Companiile de dezvoltare imobiliara au inceput sa recruteze tot mai multi expati in structurile de conducere, in conditiile in care majoritatea managerilor locali nu au experienta unei crize financiare. In ultima perioada, piata de head-hunting a adus oameni noi pentru afacerile lui Ion Tiriac, la managementul ERA Shopping Park sau pentru conducerea mall-ului Liberty Center .

"Companiile cauta in aceasta perioada manageri cu experienta, care pot misca lucrurile in directia corecta in aceasta perioada. Majoritatea executivilor din regiune nu au mai trecut printr-o asemenea perioada", apreciaza Ulrik Rasmussen, partener in cadrul firmei de executive search Pedersen & Partners si unul dintre cei mai activi recrutatori de manageri pe zona de real estate , potrivit Ziarul Financiar.

Astfel, Tiriac l-a pus la conducerea afacerii imobiliare pe danezul Bjarne Virenfeldt, cipriotii de la Omilos, proprietarii parcurilor de retail ERA Shopping Park din Oradea si Iasi, l-au recrutat pe britanicul Graham Kilbane, in timp ce proprietarii mall-ului Liberty Center au adus de asemenea un britanic - Mike Pugh - care a fost recent schimbat cu un alt expat , Robert Fusco.

Rasmussen apreciaza, in schimb, ca executivii trebuie sa aiba o echipa locala puternica, fara de care nu vor reusi sa reduca la minim pierderile actionarilor. "Acesti manageri nu sunt neaparat mai scumpi decat cei locali. Pentru a reusi, ei trebuie sa aiba acces la particularitatile pietei locale, de suport al echipelor formate din specialisti locali", spune consultantul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea