Financiar

#institutie stat #cheltuiala #milioane euro

Institutiile de stat au cheltuit 500 de milioane de euro in 2008

Intitutiile statului au facut, anul trecut, achizitii in valoare de peste 500 de milioane de euro, depasind de zece ori suma investita in 2007.

Fondurile au fost investite pentru cumpararea autoturismelor, aparatelor electronice si a pieselor de mobilier, necesare companiilor de stat, informeaza Antena 3.

O mare parte dintre aceste contracte au fost incheiate, cu furnizori privati, in perioada august - decembrie 2008, adica in plina criza financiara. Pe primul loc, in topul banilor cheltuiti pe achizitii, se situeaza Inspectoratul General al Politiei, care a cheltuit peste 400 de milioane de lei.

Urmatoarele institutii sunt Ministerul Sanatatii, 200 de milioane de lei pentru ambulante, Romsilva , 11 milioane de lei pentru autoturisme si Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, 8 milioane de lei. Investitii au fost facute si in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor si al Ministerului Apararii, care au cheltuit intre 3 si 5 milioane de lei pentru achizitonarea autoturismelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea