Financiar

#ins #pib #estimari #revizuire #ajustare #demitere

INS: Estimarile PIB pe trimestrul 3 al lui 2013 au fost revizuite

Estimarile produsului intern brut pentru trimestrul III al anului 2013 au fost revizuite, economia Romaniei scazand cu mai putin fata de estimarile initiale. Astfel, conform Institutului National de Statistica, PIB-ul estimat pentru T3 a fost de 153,76 miliarde lei preturi curente, in scadere cu 0,4% fata de trimestrul II al lui 2012, respectiv cu 0,6% fata de trimestrul III al lui 2011.

Aceste date reprezinta cu ajustare cu 759 milioane in plus fata de estimarea anterioara. Revizuirea vine la cateva zile dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute premierul Victor Ponta l-a demis pe Vergil Neagu, presedintele INS, din cauza "greselii grave" de calculare a PIB.

La data de 3 ianuarie, seful Executivului a anuntat eroarea de calcul a institutului, care revizuise in scadere cu circa 20 de miliarde de lei PIB pentru anul 2011. Tot atunci, el a precizat ca acest rezultat va determina o reducere a cheltuielilor bugetare prevazute pentru 2013 cu aproape un miliard de lei.

Sursa foto: www.realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea