Financiar

INS anunta scaderea productiei de lapte si oua

Productia de lapte si de oua a scazut anul trecut, comparativ cu 2006, in timp ce greutatea animalelor destinate sacrificarii pentru consum a crescut la toate speciile, potrivit unui studiu al Institutului National de Statistica (INS).

De asemenea, si productia de lana a crescut in 2007, fata de 2006. Pe de o parte, unii reprezentanti din industria alimentara sunt sceptici in ceea ce priveste cifrele prezentate de INS, iar pe de alta parte, altii spun ca principalul motiv pentru acest declin il reprezinta seceta care a afectat anul trecut tara noastra.

Productia totala de lapte realizata in 2007 a fost cu 5,2 % mai mica decat in anul 2006, iar productia totala de oua a scazut cu 12,2 %, potrivit INS.

In schimb, la productia de lana s-a inregistrat o crestere cu 8,5 %. Totodata, greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 7,3%. Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara , Dragos Frumosu, este de parere ca productia de lapte nu a scazut in 2007, si nu intelege cum a ajuns INS la aceasta concluzie.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea