Financiar

#inghetata #caldura #vara #racoare

Inghetata, vedeta verii

Cu cat vremea e mai calda, cu atat pofta de inghetata e mai mare. La 38 de grade Celsius, nimeni nu ar fi deranjat daca ar manca numai inghetata...

Si asta spre bucuria producatorilor desertului racoritor. Vanzarile cresc vazand cu ochii. Si chiar daca romanii s-au racorit cu inghetata mai mult decat in ceilalti ani, totusi, la nivel european, consumul este printre cel mai scazut din Europa.
 
La magazinul de la coltul strazii, la cofetarii sau la terase , inghetata face furori vara aceasta. Producatorii sunt cei mai fericiti, vanzarile fiind in plina ascensiune.

Totusi, romanii nu pot fi plasati in topul celor mai mari iubitori de inghetata. Ba dimpotriva: consumul din Romania este printre cel mai scazut din Europa. Un roman consuma aproximativ 1,5 kg de inghetata pe an, mult sub cel din tarile vecine, ca de exemplu Ungaria si incomparabil fata de tarile din Vestul si Nordul Europei. Aici se mananca de 2 pana la 7 ori mai multa inghetata, adica pana la 8-25 de kg de locuitor.

Un italian mananca 17 kg de inghetata pe an, un belgian 15, un suedez 13, iar un polonez 4. Campionii la mancat inghetata raman americanii, cu 27 de kg pe an. Producatorii considera insa ca piata este in plina dezvoltare la noi. Ei asteapta ca la sfarsit de sezon sa traga linie si sa constate un profit mai mare ca anul trecut.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea