Financiar

ING prognozeaza un nivel de 3,55 de lei/euro pentru sfarsitul anului

euro si de 3,55 de lei pentru un euro la sfarsitul anului.

 

ECONOMISTUL sef al ING, Nicolae Alexandru crede ca raportul mediu pentru 2008 se va situa spre 3,7 lei pentru un euro.

"Prognoza noastra din momentul de fata pentru jumatatea anului este de 3,75 lei pentru un euro la sfarsitul lunii iunie si de 3,55 lei pentru un euro la sfarsitul anului. In mod cert va fi mai cursul mediu va fi depreciat fata de media anului 2007, undeva in jurul la 3,7 lei pentru un euro ca medie pe intreg anul 2008", a declarat Alexandru.  Economistul sef al ING nu crede ca banii trimisi in tara de romanii care lucreaza in strainatate vor influenta semnificativ cursul de schimb, pentru ca, spune el, sumele respective sunt in scadere.  

Nu cred ca vor avea un rol foarte important, cel putin nu ma astept la acelasi rol pe care l-au avut pana acum. S-a vazut ca in luna decembrie si ianuarie remiterile muncitorilor straini au fost oarecum mai mici si ma astept ca si acum, de Paste, sa fie mai mici fara un efect semnificativ pe curs", crede economistul sef ING.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea